When: you focus on you, you grow. When you focus on shit, shit grows.

Situatie 1

Je schrikt wakker. NEE HE?! Je hebt je wekker gemist en nu moet je haasten om op je werk te komen. Je springt op en rent naar de badkamer. Onderweg stoot je je kleine teen tegen de tafelpoot. In recordtempo heb je gedoucht en zonder je ontbijt en dagelijkse kopje koffie ren je de deur uit. Is dit een grap? FILE. Natuurlijk, deze ellende kan er ook nog wel bij. Nét op tijd kom je aan op kantoor waar je minst geliefde collega meteen zijn wilde weekendverhalen begint te vertellen. 

Situatie 2

Je wordt wakker van de zon op je gezicht. OEPS! Je hebt je wekker gemist en nu moet je haasten om op je werk te komen. Je springt op en rent naar de badkamer. Geen tijd om het water warm te laten worden, dus je neemt een frisse douche waardoor je meteen goed wakker wordt. Tijdens de autorit naar je werk komt je favoriete nummer op de radio. Heerlijk meeblèhren terwijl niemand je hoort. YES! Op het nippertje, maar je bent op tijd! Onderweg naar je bureau kom je langs het koffiezetapparaat waar je je eerste kopje koffie van de dag neemt. 

Zie jij het verschil tussen deze 2 situaties? In principe zijn het dezelfde gebeurtenissen, maar de tweede situatie klinkt een stuk leuker nietwaar? In de tweede situatie ligt de focus op de positieve gebeurtenissen, terwijl de focus in de eerste situatie op de negatieve aspecten ligt. Wij mensen zijn vaak geneigd om alleen de minder leuke dingen te zien. Probeer de dingen eens anders te bekijken:

Je bent afgelopen weken niet afgevallen, maar je voelt je energiek en je slaapt beter. YOU GO WOMAN!
Je squat nog steeds hetzelfde als 2 weken geleden, maar je hebt eindelijke geen pijnlijke knieën meer na het squatten. YOU GO WOMAN!
Afgelopen weekend ben je gezwicht voor een McDonalds menu mét een McFlurry als dessert, maar de dag erna heb je je “healthy habits” weer opgepakt. YOU GO GIRL!

Waar je aandacht aan geeft, dat groeit. Dus focus jezelf eens wat meer op de dingen die wél goed gaan en zie welk verschil deze shift in gedachtegang zal maken.

Je vindt dit misschien ook leuk