Hoe ga je om met saboteurs en belemmerende gedachten?

Hoe ga je om met saboteurs en belemmerende gedachten?

Saboteurs zijn gedachten die je niet dienen. Ze houden je klein. Ze limiteren je. Ze houden je tegen om echt vanuit je essentie te leven, je hart te volgen of je potentieel te leven. Je saboteurs hebben maar 1 missie: jouw leven in status quo houden. 

Waar komen saboteurs vandaan?

Saboteurs zijn er om je te beschermen, zowel fysiek als emotioneel. Als kind waren ze er om je te leren wat goed en fout was. Wat je moest leren om op te groeien. Als volwassen vrouw heb je ze niet meer nodig. Saboteurs zijn namelijk ingesleten patronen die je hart gesloten houden. Ze zullen er altijd zijn. De kunst is om ze te herkennen en wat hun kracht is. 

Uitspraken van saboteurs zijn bijvoorbeeld:

  • Je werkt niet hard genoeg
  • Je bent te oud
  • Je bent te dik
  • Je bent niet mooi
  • Je bent lui
  • Je bent niet slim

Saboteurs beginnen hun zinnen altijd met ja maar, wat eigenlijk nee want betekent. Je herkent saboteurs in de pleaser, de doemdenker, de controller en de achiever. 

Zodra jij het initiatief neemt om je leven te veranderen, krijgen de saboteurs een mega wake-upcall. Dat is normaal. In veranderprocessen binnen je bedrijf, je team en je familie krijgen anderen ook last van saboteurs. Dit kan ze afremmen, omdat ze de verandering spannend vinden. Verandering is gevaar en dus komen de saboteurs naar voren. Als je daar alert op bent, kan je er makkelijker mee omgaan. 

Zie de saboteurs als een waarschuwingssignaal. Een mooi moment om in te checken bij jezelf. Inchecken wat jouw juiste richting of actie mag zijn.

Het gevaar van saboteurs

De grote valkuil is dat jij jezelf gaat identificeren met jouw saboteurs. Je krijgt het gevoel dat wat ze je vertellen, jouw essentie is.  Dat dat is wie je echt bent. Dat het de waarheid is. En dat is dus niet zo. 

Jij wilt juist een positieve impact maken. Mooie krachtige resultaten zien. Je wilt je meest magnifieke zelf zijn. 

Hoe ga je om met saboteurs?

Zodra jij je saboteurs herkent en identificeert, kom je in staat van ZIJN. Zodra jij heel helder ziet dat jouw saboteurs jou niet meer dienen, verliezen ze direct hun kracht. Ze zullen altijd op blijven duiken, bijvoorbeeld in een nieuwe situatie, een nieuwe relatie of een nieuwe baan. 

Ga nooit het gevecht aan met je saboteur, ga niet in de weerstand. Omarm je saboteur. Kijk met liefde en compassie. Zie het als een moment om te kiezen wat echt belangrijk is voor jou. Zodra jij je saboteurs gaat herkennen en erkennen voor wat ze zijn, kun je gaan shiften en kiezen voor iets anders.

What you are not changing

You are choosing

Je vindt dit misschien ook leuk