Niet alle fysieke klachten zijn fysiek

fysieke klachten die niet fysiek zijn

Als volwassene ben je geconditioneerd om buiten je lichaam te leven. Dat wil zeggen: je bent alleen maar met de buitenwereld en de wereld in je hoofd bezig. Negeer je je lichaam een lange tijd? Dan verlies je het vermogen om blijdschap en zelfs plezier te voelen. Ineens ontdek je pijntjes in het lichaam die er eerder nooit waren en je hebt geen idee waarom. Hoe kan het dat je fysieke klachten krijgt, die eigenlijk niet fysiek zijn? Ik leg het je uit. 

Je lichaam vertelt je alles

Je lichaam is een open boek, het vertelt je wat jij niet wilt zien, het vertelt waar jij aandacht aan mag gaan besteden. Alles wat je met je bewuste mind negeert, gaat je lichaam voelen. Dat uit zich in allergieën, pijn, huidproblemen, darmproblemen, slaapproblemen, etc.

Jouw lichaam is je kompas en je tool voor genezing.

Gebruik je lichaam om je intuïtie aan te spreken en ontdek of een besluit, een keuze, een grens, een relatie goed voelt en in alignment is met wie je bent.

Hoe leer je naar je lichaam luisteren? 

Als het moeilijk vindt om naar je lichaam te luisteren dan is dit een eenvoudige manier om te beginnen:

Start de dag met een moment voor jezelf. Meditatie is daar een fijne tool voor. Hou je niet van mediteren? Ga dan rustig zitten zonder afleiding. Focus op je lichaam. Voel de stoel waar je op zit, je handen, je voeten. Check echt in bij jezelf: hoe voel je je? Dat mag en kan van alles zijn, zoals blijdschap, geluk, verdriet, boosheid, een onrustig  gevoel of een gevoel (fijn of niet fijn) dat je niet kan omschrijven. Alles mag er zijn en je hoeft er niets mee, je hoeft het alleen te ervaren.

Later op de dag kun je dit nog eens herhalen. Dat duurt maar een paar minuten en helpt je om je bewust te worden van je lichaam. 

Bewustwording is de sleutel

Bij FEMM FSQ begin je altijd met het creëren van awareness. Bewustwording van je gevoelens, je leven, je eetpatroon en bewustwording tijdens je training. Dit is een van de manieren om zelfliefde te oefenen. Dit is belangrijk om te kunnen ontdekken wie jij bent, om in tune te komen met wat jij echt wilt en dat je bewust de juiste keuzes voor jezelf kunt gaan maken. Hoe meer rust jij ervaart en hoe meer je doet wat echt goed voor je is, hoe rustiger je lichaam aanvoelt. 

Wil jij ervaren hoe je jouw lichaam inzet om je beter te voelen? Om je krachtig en fijn te voelen? Plan dan nu je intake! 

Je vindt dit misschien ook leuk