Embodien, hoe doe je dat?

Je leest er vaker over in mijn mails, blogs en op social media: embodien. Wat is het precies en hoe doe je het? Ik vertel je er graag meer over!

Embodien: wat is het en hoe werkt het?

To embody is Engels voor belichamen, oftewel iets volledig gaan voelen in je lijf. Wanneer jij de energie van je future self helemaal belichaamt in het hier en nu, trek je je future self en je toekomst naar je toe. Dit doe je bijvoorbeeld door te mediteren en te visualiseren.

Energie en frequentie verhogen

Als je heldere gedachten creëert, waarvan de emotie in lijn is met de intentie waar je naar verlangt, voel je de energie in je hele lijf. Dit is embodien, je voelt het tot in je tenen. Door op deze manier te werken, heb je een grote kans dat je oude gedragingen, keuzes en gedachten kan loslaten. 

Loskomen van de waan van de dag

De kans is groot dat je elke dag wordt meegezogen in de waan van de dag. Je valt dan al gauw terug in saboterende patronen. Mensen zorgen voor triggers en je belandt in situaties die jouw knoppen indrukken. Dat voelt vervelend en zorgt voor onrust.

Wanneer je in de ochtend start met een meditatie, ben je heel bewust van wat je niet meer wilt doen. Ook ben je je bewust van wat je wél wilt denken, voelen en doen, omdat je in het moment zit. Het is dan frustrerend als je toch terugvalt in je oude patronen en in een staat van overleving komt.

Terugvallen in oude patronen

Terugvallen in oude onbewuste programma’s en saboterende patronen uit zich in kleine dingetjes. Denk aan de dingen die je tegelijkertijd doet, zoals een e-mail lezen terwijl je ook met iemand in gesprek bent. Je praat met je kinderen of je partner terwijl je ook denkt aan het project waar je mee bezig bent. Of je begint minder tijd te nemen om een gezonde maaltijd te maken en je gaat voor de snelle, vaak ongezonde, hap. Je bent dan in een staat van overleving en dan hou je je wensen, doelen en mogelijkheden op een afstand.

Je zet er energetisch voortdurend iets tussen in de vorm van een emotie. Denk aan angst, frustratie of de angst om niet goed genoeg te zijn. Andere beperkende emoties zijn twijfel, ongeduld, tekort, haast, schuld en schaamte. Die emoties houden je allemaal in de overlevingsstand. 

Belichaam je future self

Jouw future self werkelijk belichamen is daarom zó belangrijk. Dat je echt haar energie en frequentie in jouw lichaam aanwezig kan laten zijn, zodat dat jouw nieuwe normaal gaat zijn, jouw nieuwe identiteit.

Daarom is het belangrijk aan je future self en aan jouw toekomst te denken alsof het al bestaat. Voel het alsof het al plaatsvindt, alsof het al jouw waarheid is. Je leeft jouw future self al in dit moment. Het kan alleen zijn dat er gedurende de dag van alles op je pad komt, waardoor je juist je energie kwijt raakt. De oorzaak is dat je in de waan van de dag terug gaat naar gedachten van twijfel, tekort, gehaaste gevoelens of boosheid. Je raakt de connectie met je verlangen kwijt en daarmee met wat je wilt genereren of manifesteren.

Verslaafd aan een emotie

Het kan ook zijn dat je een verslaving aan een emotie hebt gecreëerd, zodat je als het ware een craving hebt om je weer gefrustreerd of gehaast te voelen of om je weer te zorgen te maken. Je lichaam gaat dan vragen om de chemische stofjes die vrijkomen door die specifieke emoties. Wanneer jij je door die emoties in hun greep laat houden, zul je steeds vanuit je oude zelf blijven opereren en ernaar terugvallen. Ook zal je steeds dezelfde realiteit blijven creëren, met dezelfde reacties en dezelfde resultaten tot gevolg. Zo kom je steeds in een loop die je niet dient.

Focus op je future self

De future self is een mooie tool om jezelf uit die loop te krijgen. Om een nieuwe loop te genereren die jou wél dient, een frequentie van energie die matcht met de mogelijkheden en resultaten die jij wilt creëren en realiseren in jouw leven en werk.

Stel dat je merkt dat je in je oude zelf bent geraakt en je kan daar weer snel van herstellen? Dat is leiderschap. Snel kunnen belichamen wat je wél wilt uitstralen. Dat is leiden van binnenuit. Je laat de omstandigheden niet de lead nemen. Hier kun je op ieder moment voor kiezen

Intentie als basis voor je mediatie

De makkelijkste manier om deze leiding te nemen is door een intentie te zetten, iedere keer  als je gaat mediteren of visualiseren. Vragen die je in je intentie beantwoord zijn bijvoorbeeld:

  • Wat wil je bereiken in die specifieke meditatie?
  • Wat wil je dat het oplevert?

Hoe helderder je intentie, hoe krachtiger en doeltreffender je meditatie is. Je creëert vanuit intentie. Verbind jezelf met de heldere intentie voor jouw toekomst. Verbind je met jouw future self, zodat je energie en focus daar naartoe gaat. Where your attention goes, your energy flows.

Misschien wilt je wel rust en ruimte ervaren, misschien juist meer energie. Jij kiest waar je je op wilt gaan focussen. Wanneer je de intentie zet en die verhoogde emotie ervaart en écht gaat voelen in je lichaam, dan ga je het nog meer belichamen. Embody it all!

Heb je hulp nodig om jouw intenties te embodien? Plan dan nu je vrijblijvende intake!

Je vindt dit misschien ook leuk