5 basics voor een gezonde leefstijl

Een goede basis maakt een enorm verschil in je leefstijl. Wanneer je die basis onder de knie hebt is het makkelijker om je gezonde leefstijl in je leven te integreren. Daarom deel ik in deze blog 5 basics voor een gezonde leefstijl met je.

5 basics voor een gezonde leefstijl

Wanneer je je bewust bent van wat je doet, zet je al de eerste stap richting je doel. Vraag jezelf af: Wie moet ik vandaag zijn om (weer) gezonder te worden? Hoe kom ik dichter bij mijn doel? Reflecteer ook aan het eind van de dag: wat ging er goed vandaag? Wat kan ik meer of anders doen? Door daar steeds op te focussen, krijg je inzicht in je beweging, je eetpatroon en je gedrag. De 5 basics voor een gezonde leefstijl helpen je op weg.

Basic 1: Eet voldoende eiwitten

Zorg dat je in elke maaltijd een bron van proteïne en eiwitten opneemt. Dit zorgt voor een verzadigd gevoel, waardoor je geen cravings krijgt. Goede voorbeelden van eiwitrijke voeding zijn:

  • Biologisch, grasgevoerd vlees
  • Tofu/tempeh
  • Eieren
  • Tempeh
  • Zuivelproducten
  • Noten en zaden
  • Peulvruchten

Kies voor eerlijke, biologische producten en geef je lichaam de voeding die het verdient.

Basic 2: Eet groenten

Je weet het waarschijnlijk al van jongs af aan: groenten zijn goed voor je. Eet ze in alle kleuren van de regenboog. Groenten bevatten vitaminen, vezels en mineralen. Ze zijn laag in calorieën, dus je kan er veel van eten. Als je wilt afvallen, zijn groenten je beste vriend.

Basic 3: Zet 10.000 stappen per dag

Combineer je voeding met voldoende beweging, minstens 10.000 stappen per dag. Zitten is het nieuwe roken; het is echt niet goed voor je. Je kan sporten zo veel je wilt, maar als je de rest van de dag veel zit, ontstaat er sedentair gedrag. Dat betekent dat je maar 10% van je energievoorraad besteedt aan beweging. Voldoende lopen voorkomt dit gedrag. Maar ook staand werken, elk uur even bewegen en regelmatig veranderen van houding dragen bij aan een gezonde leefstijl.

Basic 4: Doe krachttraining

Krachttraining is dé manier om mentaal en fysiek sterker te worden. Het is een skill waarin je echt moet investeren, omdat je daar de rest van je leven plezier van hebt. Krachttraining zorgt voor een goede houding, minder blessures en meer spiermassa. Kortom: een sterk lichaam. Zeker voor vrouwen boven de 35 is krachttraining een must, het is belangrijker dan high intensity workouts. 

Basic 5: Toon persoonlijk leiderschap

Neem leiderschap over jouw eigen gedrag. Kijk verder dan het probleem dat je ervaart. Stel, je wilt afvallen. Wat is de oorzaak van het gewicht dat je kwijt wilt? Hoe kan jij dat gedrag veranderen? Welke overtuigingen en gedachten heb je? Hoe praat je tegen en over jezelf? Hoe positiever jouw mindset, hoe mooier de resultaten. 

Bouw aan je basics voor een gezonde leefstijl

Je weet nu hoe je een goede basis legt voor een gezonde leefstijl. Het goede nieuws is: je kan er vandaag al mee beginnen. Wandel een rondje extra, voeg extra groenten en eiwitten toe aan je maaltijden. Geef jezelf een compliment en plan een halfuurtje krachttraining in, bijvoorbeeld met een serie squats, lunges en sit-ups. You got this!

Heb je een stok achter de deur nodig? Dan is het BEQOMING project iets voor jou. In een groep met likeminded vrouwen werk je 16 weken lang aan jouw doel. Je maakt een deep dive om je lichaam en leven te transformeren. Met self-love en op eigen kracht, maar geholpen door onze kennis en persoonlijke aandacht, kan jij al jouw goals bereiken. Gesterkt door de power die ontstaat als vrouwen samenwerken en hun schouders zetten onder het doel: BeQoming who they are. Meer weten? Plan dan nu een vrijblijvende call met Wendy!

Je vindt dit misschien ook leuk